Rantaloma

Valon kaipuu kasvaa iltojen hämärtyessä. Tiesitkö, että trooppiset tunnelmat löydät myös junamatkan päästä?

1. Hyvinvoinnin lähteellä (Nurmes)

Karjalaiskylä Nurmes ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen etelän lomaa haikaillessa. Tätä kannattaa kuitenkin testata! Nautinnolliseen Bomban kylpylälomaan on helppo yhdistää myös ruskaretki Pielisen veden rannoilla ja lähiympäristön luotopoluilla. Historiaa henkivässä kylässä vieraileminen on ainutlaatuinen kokemus, jollaista ei muualta Suomesta löydä.

Asema: Nurmes

Aktiviteetit: Bomban saunamaailma (asemalta 2,9 km kävely). Ruskaa voit ihailla Pielisen veden maisemissa, kävely Nurmeksen rantaraitilla, koko perheen retki Raesärkille.

Lue lisää luontoreiteistä

Yöpyminen: Nurmeksen Sokos Hotel Bomballa voit majoittua perinteiseen karjalaiseen tyyliin rakennetuissa hirsitaloissa. Karjalaiskylän huoneet soveltuvat hyvin myös edullista majoitusta kaipaaville.

Ruoka: Vanha asemarakennus on nykyään tunnelmallinen kahvila, joka on saanut Nurmeksen parhaat ravintola-arvostelut.

Vinkki: Päiväjunissa on kahden ja neljän hengen hyttejä, joissa voit matkustaa rauhassa ja turvallisesti omassa seurassa.

Junamatkan hinta: Esim. Lahti – Nurmes alkaen 23,30 € / aikuinen.

2. Varpaat hiekassa (Helsinki)

Pasilan Triplassa on kesä ympäri vuoden! Pasilan juna-asema on Suomen toiseksi vilkkain, ja junalla pääset lähes hiekkarannalle saakka. Rantaloman yhteydessä voit shoppailla ja nautiskella ravintoloiden tarjonnasta ilman, että edes käyt ulkona pimeässä ja kylmässä. Voitkin olla takuuvarma siitä, että tällä rantalomalla ei sada.

Asema: Pasila

Aktiviteetit: Surffausta voi harjoitella aalloissa, mutta on täysin sallittua myös upottaa varpaat hiekkaan, syödä jätskiä ja nauttia lämmöstä palmujen alla.

Lue lisää Surf Housesta

Yöpyminen: Täysin uusittu Sokos Hotel Tripla hurmaa vaativankin matkaajan.

Ruoka: Triplan ravintolamaailmasta löytyy vaihtoehtoja jokaiselle.

Vinkki: Päiväjunissa on kahden ja neljän hengen hyttejä, joissa voit matkustaa rauhassa ja turvallisesti omassa seurassa.

Junamatkan hinta: Esim. Kouvola – Pasila alkaen 8,90 € / aikuinen.

Junalippu lämpöön

Meno
Paluu
Matkustajat, lemmikit ja pyörät

Uusimmat artikkelit