Ajankohtaista

Tarkistamme lä­hi­lii­ken­teen kerta- ja sar­ja­lip­pu­hin­toja

Tarkistamme lähiliikenteen (linjat D, G, M, O, R, T ja Z) kerta- ja sarjalippujen hintoja 28. elokuuta alkaen. Kertalipun hinta nousee keskimäärin 0,50 eurolla. Kausilippujen hinnat säilyvät ennallaan ja myös kerta- ja sarjalippuhinnat pysyvät muuttumattomina kolmella lähiliikenteen ydinreitillä.

Maanantaina 28.8.2023 kello 9 voimaan astuvien hinnantarkistusten taustalla ovat yleiset kustannustason muutokset.

– Koska toimintaympäristöömme vaikuttavat monet muutokset, kuten inflaatio ja energian hinnan nousu, joudumme tarkistamaan lähiliikenteen hintoja. Tavoitteemme on kasvattaa lähiliikenteen matkustajamäärää ja pitää hinnanmuutokset maltillisina. Lähijunan valitseminen on aina ilmastoteko ja jatkossakin edullinen ja nopea tapa liikkua, sanoo VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola.

Korotamme lähiliikenteen kerta- ja sarjalippujen hintoja keskimäärin 4,8 prosenttia, jolloin kertalipun hinnan euromääräinen muutos on keskimäärin 0,50 euroa. Esimerkiksi reitillä Helsinki–Riihimäki kertalipun hinta nousee 10,80 eurosta 11,10 euroon ja reitillä Helsinki–Lahti kertalipun hinta nousee 11,70 eurosta 12,70 euroon.

Kolme merkittävää lähiliikennereittiä, Hyvinkää–Helsinki, Järvenpää–Helsinki ja Mäntsälä–Helsinki pysyvät lippuhinnoiltaan samoina kuin aiemmin. Kausilippujen hinnat pysyvät ennallaan kaikilla lähiliikennereiteillä.

Lähiliikenteen lippujen hinnat ovat erilaisia eri reiteillä ja elokuussa voimaan tulevat muutokset vaihtelevat reittien mukaan. Hinnantarkistuksia on suhteutettu bensiinin hintaan kyseisellä reitillä sekä bussiyhtiöiden ja kaukoliikennejunien lippujen hintoihin.

Lasten, opiskelijoiden, eläkeläisten, varusmiesten ja siviilipalvelusvelvollisten 50 prosentin alennus lähiliikenteen junalipuista pysyy ennallaan.

Lisätiedot medialle:

VR:n viestintä, 029 4347 123 / viestinta@vr.fi

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Kaukoliikenteen päiväjunat loppukesäksi ja alkusyksyksi myyntiin 25.4.

Julkaisemme kaukoliikenteen päiväjunat ajalle 29.7.–15.9.2024 myyntiin 25.4.2024 klo 10:00.…

Lue juttu

Ajankohtaista

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen keväällä ja kesällä – rantaradalla 5 viikon liikennekatko

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle: korvaamme kaikki Helsingin ja Turun…

Lue juttu

Ajankohtaista

Hyvinkään ja Järvenpään asemien palvelupisteet suljetaan elokuun lopussa

Asemien odotustilat palvelevat jatkossakin nykyisten aukioloaikojen mukaisesti. Lippuja voi jatkossa ostaa VR:n digitaalisten kanavien lisäksi mm…

Lue juttu