En smidigare helhets­resa

Med VR:s resekedjor reser du smidigt och miljövänligt hela resan

Res mer, bekymra dig mindre

Resekedjan är en resa som består av flera olika transportsätt. Du kan till exempel välja ett fjärrtåg och fortsätta med lokaltrafikens buss eller en hyrbil. Kombinera olika trafikslag och rör dig smidig – hemifrån ända fram.

De nya resekedjetjänsterna erbjuds först i appen VR Matkalla.

Fortsätt din resa med hyrbil

En viktig affärsresa eller en gemensam veckoslutsresa? Lämna bilen hemma och åk smidigt med tåg och hyrbil. Du kan utnyttja tågresan hur du vill och när du kommer fram kan du njuta av hyrbilens frihet.

Smidigare parkering

Att göra dagsresor har aldrig varit så enkelt! Lämna bilen vid anslutningsparkeringen och res smidigare mellan städerna. Med en giltig tågbiljett får du upp till 12 timmar avgiftsfri eller förmånlig parkering på valda stationer.

Resekedjorna nu via VR Matkalla -appen

Appen VR Matkalla står till din tjänst under hela resan.

Klimatet

Syftet med VR:s resekedjor är att producera tjänster som gör det möjligt för dig att lämna bilen hemma. Resekedjorna som utnyttjar tåg och andra transportmedel hjälper oss minska körningen med privata bilar och koldioxidutsläppen. Bekanta dig med olika alternativ och pröva hurdana resekedjor passar just dig bäst – klimatet tackar!

Då resan blev en resekedja

Att åka tåg är ett av de bästa sätten att resa, men att ta sig till eller från stationen kan ibland orsaka huvudbry. Detta gav upphov till tanken om resekedjor: helhetsresearrangemang som gör det lättare att ta sig till stationen och fortsätta vidare från stationen. På så sätt kan du njuta av tågresans bekvämlighet och en smidigare helhetsresa.