Ajankohtaista

Tur­val­li­suus­syistä ja Traficomin suo­si­tuk­sesta VR peruu kaukojunat 13.2.2024

Kaukoliikenteen junavuorot perutaan tiistaina 13.2. turvallisuussyistä ja Traficomin suosituksesta – HSL:n liikenne ja VR:n lähiliikenteen vuorot ajetaan normaalisti.

Turvallisuussyistä joudumme perumaan kaukoliikenteen junavuorot tiistaina 13.2. ratavaurioiden vuoksi. Ratavauriot huomattiin maanantaina 12.2. ja niitä paikannetaan parhaillaan yhdessä Väyläviraston kanssa. HSL:n (A, E, I, K, L, P, U ja Y-junat) ja VR:n lähiliikenteen (R, G, Z, O, M, H, T ja D-junat) vuorot ajetaan normaalisti – ongelma on pystytty rajaamaan tämän alueen ja ko. alueella käytetyn junakaluston ulkopuolelle.

Maanantaina 12.2. havaittiin sekä VR:n että muiden omistamien junakalustojen pyörissä ratavaurion aiheuttamia lovia. Rataverkon ja VR:n kaluston tarkistus aloitettiin välittömästi, mutta maanantain lakkopäivä on merkittävästi hidastanut tilanteen selvittämistä. Turvallisuussyistä joudumme perumaan kaukojunaliikenteen tiistailta, jotta voimme varmistua kaluston ja radan kunnosta. HSL:n ja VR:n Lähiliikenteen vuorot ajetaan normaalisti, tavaraliikenne pystyy kulkemaan alemmilla nopeuksilla.

VR korvaa ostetut liput automaattisesti

Palautamme kaukoliikenteen kertalippujen hinnan automaattisesti asiakkaille noin viikon kuluessa. Hyvitämme myös sarjalippujen paikanvaraukset asiakkaille sekä pidennämme kaukoliikenteen kausilippujen sekä sarjalippujen voimassaoloaikaa yhdellä päivällä. Nämä eivät vaadi lippujen käyttäjiltä toimenpiteitä.

Yöjuniin ostettuihin lippuihin ei ole mahdollista tehdä automaattista hyvitystä. Yöjuniin ostetuista lipuista voi hakea korvausta korvauslomakkeella.

Jos junaliput on ostettu paperisena ilman kirjautumista esimerkiksi lippuautomaatista tai R-kioskilta, hyvitystä ei ole mahdollista tehdä automaattisesti. Näissä tapauksissa lipuista voi hakea korvausta korvauslomakkeella.

– Pahoittelemme kaukoliikenteen vuorojen peruutuksista matkustajille aiheutuvaa haittaa – tämä päätös on tehty turvallisuussyistä. Teemme taukoamatta töitä yhdessä Väyläviraston kanssa, jotta vika saadaan paikannettua ja liikenne turvallisesti käyntiin mahdollisimman pikaisesti, sanoo Piia Tyynilä, kaukoliikennejohtaja.

Tiedotamme liikenteen palautumisesta mahdollisimman pian tiistain 13.2. aikana.

Lisää ajankohtaista

Ajankohtaista

Kaukoliikenteen päiväjunat loppukesäksi ja alkusyksyksi myyntiin 25.4.

Julkaisemme kaukoliikenteen päiväjunat ajalle 29.7.–15.9.2024 myyntiin 25.4.2024 klo 10:00.…

Lue juttu

Ajankohtaista

Ratatyöt vaikuttavat junaliikenteeseen keväällä ja kesällä – rantaradalla 5 viikon liikennekatko

Väylävirasto tekee kesällä ratatöitä useilla rataosilla. Suurimmat liikennevaikutukset tulevat rantaradalle: korvaamme kaikki Helsingin ja Turun…

Lue juttu

Ajankohtaista

Hyvinkään ja Järvenpään asemien palvelupisteet suljetaan elokuun lopussa

Asemien odotustilat palvelevat jatkossakin nykyisten aukioloaikojen mukaisesti. Lippuja voi jatkossa ostaa VR:n digitaalisten kanavien lisäksi mm…

Lue juttu