Aktuellt

En politisk strejk kan stoppa tågtrafiken på torsdagen den 14.12

En strejk kan stoppa tågtrafiken på torsdagen den 14.12, med undantag för nattåg – biljetten kan ombokas till en annan tidpunkt eller VR ersätter de biljetter som köpts för strejktiden.

Den planerade politiska strejken skulle stoppa tågtrafiken på torsdagen den 14.12, med undantag för nattågen. Om strejken blir av kommer alla fjärr- och närtågsturer att ställas in. Fjärrtrafikens enkelbiljetter kan ändras till en annan tidpunkt utan separat ombokningsavgift. Om kunden inte ändrar datumet för sin biljett kommer VR automatiskt att återbetala pengarna för tågbiljetter som köpts för strejktiden.

Den planerade strejken skulle starta torsdagen den 14.12.2023 kl. 00.01 och fortsätta till kl. 23.59 samma kväll. Alla nattåg skulle gå normalt trots strejken.

Biljetten kan ombokas till en annan tidpunkt eller VR ersätter automatiskt de biljetter som köpts för strejktiden

Kunderna kan omboka fjärrtrafikens enkelbiljetter till en annan tidpunkt utan separat ombokningsavgift från tisdagen den 12.12 kl. 9 till torsdagen den 14.12 kl. 9. Du kan göra ombokningen själv i VR Matkalla-appen, genom att logga in på vr.fi eller via kundservicen genom att ringa 0100 3232. Vi rekommenderar våra kunder att använda appen eller vr.fi för att omboka biljetter. Ombokningarna måste göras före den tidtabellsenliga avgångstiden. Normalt kostar ombokningen av en biljett fem euro.

Om strejken blir av kommer VR automatiskt att återbetala priset på enkelbiljetter till fjärr- och närtrafiken som köpts för strejktiden till sina kunder inom ungefär en vecka. VR kommer också att kompensera kunder för seriebiljetternas platsbokning och förlänga giltighetstiden för fjärr- och närtrafikens periodbiljetter med antalet strejkdagar. Även giltighetstiden för seriebiljetter som köpts med inloggning kommer att förlängas med en dag. Inga åtgärder krävs från biljettinnehavarna.

Om tågbiljetterna har köpts i pappersform utan inloggning, till exempel i en biljettautomat eller en R-kiosk, är det inte möjligt att få återbetalning automatiskt. I dessa fall kan du ansöka om ersättning för biljetterna.

Fredagens trafik är förmodligen normal

VR strävar efter att driva så normal trafik som möjligt på fredagen enligt tidtabeller. Efter strejkens slut kan tågtrafiken fortfarande vara föremål för enskilda ändringar på grund av undantagsarrangemangen som krävs för att starta upp trafiken. Du kan kontrollera läget för din tågtur inom fjärrtrafiken i resesökningen på vr.fi. För andra undantag kan du hitta den bästa informationen på sidan t

Mer aktuellt

Aktuellt

Fjärr­tra­fi­kens dagtåg för sensommaren och början av hösten till salu på 25.4

Fjärrtrafikens dagtåg för perioden 29.7–15.9.2024 kommer till salu på 25.4 kl. 10.00.…

Läs artikeln

Aktuellt

Banarbete påverkar tågtrafiken under våren och sommaren

Trafikledsverket utför banarbeten på flera banavsnitt under sommaren. De största trafikpåverkningarna kommer att vara på kustbanan: vi ersätter a…

Läs artikeln

Aktuellt

Sommarens banarbeten påverkar tågtrafiken

Banarbeten kan orsaka ändringar i tidtabellerna eller bussersättningar på tågrutter. Du hittar de aktuella tidtabellerna i resesökningen.…

Läs artikeln